Uğur Böceği ve Kelebek Müzesi Detaylar

Uğur Böceği ve Kelebek Müzesi

 

789.000 m2 Rekreasyon Alan içerisinde 6230m2’lik farklı tasarımı ile kapalı alana inşa edilecek 7 Noktalı Uğur Böceği ve Kelebek Müzesi Türkiye'nin ilk ve tek yeri olacak şekilde inşa ediliyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi laboratuvarlarında Uğur Böceği Müzesi için çalışmalar seri bir şekilde devam ediyor. Uğur Böcekleri için yaşam alanı oluşturulan Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi laboratuvarlarında üretim gerçekleştiriliyor.

 

Bu üretim kapsamında uğur böcekleri için, Bakla bitkisine, yaprak biti türü olan ‘’Aphis Fabae’’ bulaştırılarak besin kaynağı oluşturuldu. Doğadan toplanan Coccinella Septempunctata adı verilen 7 noktalı uğur böcekleri 3’er çift halinde üreme ve yumurtlama sürecine bırakılıyor. Ardından 2 ila 4 gün süreçleri içinde yumurtlama olayı gerçekleşiyor. 4 günlük yumurtlama sürecinin ardından ilk lavralar alınmaya başlanıyor. Yaklaşık 10 gün sonra lavra döneminden Pupa dönemine geçen uğur böcekleri, beslenmelerine paralel bir şekilde ergin döneme geçiş gerçekleştiriyor. Laboratuvarda çok sayıda lavra ve ergin uğur böceği bulunuyor.

 

Proje Detay Bilgilerinin İçeren Kartvizit

HIZLI ERİŞİM